29 mrt 2014

Bacon & Eggs, maar dan een beetje anders!

Met Pasen in het verschiet hier even een snelle tip voor de Paasbrunch-tafel! Vanmorgen getest, deze Bacon&Egg-cupjes zijn erg lekker en staan erg feestelijk! Het is een eerlijk gejat recept van ViralNova, alleen laten we uiteraard het brood weg! Als vulling kun je erin stoppen wat je wilt; paprika, uitje, champignons, stukjes kip van gisteren, of gewoon helemaal niets natuurlijk!

Het recept is supersimpel:
  • Benodigdheden per cup: 1-2 plakken bacon, 1 ei, evt. vulling (champignons/kip/uitje/paprika), wat kruiden en evt. wat geraspte kaas
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC
  • Vet een muffinvorm in met boter of kokosolie
  • Bak wat bacon aan, niet helemaal crispy want het gaart verder in de oven
  • Bekleed elk muffinbakje met bacon, wij hadden 1 plakje per bakje maar het mag wel iets meer
  • Doe je gewenste vulling onderin de bakje
  • Breek boven elk bakje voorzichtig een eitje 
  • Voeg als topping wat kruiden naar wens toe en misschien wat geraspte kaas
  • Plaats 15-20 minuten in de oven op 200 ºC

Eet smakelijk! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten